We gaan weer volop genieten

geplaatst op: 12-02-2023

Sam Eerdman van De Kroegtijgers: “We gaan weer volop genieten!”

“We zijn met onze leden de laatste weken in volle vaart bezig om de laatste hand te leggen aan onze grote praalwagen,” zegt Sam Eerdman. Als bestuurslid zit hij in de krant- en de sponsorcommissie. Ook is hij verantwoordelijk voor de pr en af en toe is hij in de bouwloods aanwezig..

“De animo is wat minder dan in de jaren voor de pandemie,” zegt hij. “Maar laat ik eerst benadrukken dat er heel weinig leden hebben opgezegd. Sterker nog, bijna iedereen heeft die twee jaar de contributie gewoon doorbetaald. En dat is natuurlijk geweldig. Maar doordat de wagenbouw, naast andere zaken, twee jaar heeft stil gelegen, hebben sommige leden wel andere interesses ontwikkeld. Dat is logisch, maar hierdoor kwam alles wat langzamer op gang. Dat betekent dat we wat efficiënter moeten werken en de details iets slimmer moeten uitvoeren.”

“Maar per saldo,” vervolgt Sam, “komen we echt wel weer met een prachtige wagen waarmee we opnieuw mee willen doen om de prijzen.” Uniek aan de wagen van CV De Kroegtijgers is dat ze werken met een duwtrekker. “Dat komt omdat we de basis van deze wagen in Brabant hebben gekocht. Daar hebben ze ervoor gekozen om ook dit jaar de wagen te laten duwen. De gedachte daarbij is dat de blik van het publiek dan als eerste op de wagen valt. We hopen dat ons dat voordeel oplevert.”

Voor de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht is een groep van zo’n vijf jongens intensief bezig met de verlichting om er flink indruk mee te maken. Verder doet de vereniging - die in 2006 is opgericht, 285 leden telt en als residentie heeft Zaal Kottink in Geesteren die tijdelijk wordt omgedoopt in het Kroegtijger Walhalla - mee aan alle optochten in de omgeving, vanaf Langeveen en eindigend op Rosenmontag.

Na carnaval houdt het niet op bij De Kroegtijgers. Sam: “We organiseren meer activiteiten om de leden te blijven binden, zoals de vrijwilligersdag en een oldtimerrit. We gaan dan een dag op pad, doen leuke dingen en eindigen met een lekkere barbecue. Dat helpt mee om de goede sfeer en de gezelligheid te behouden. En daar gaan we ook de komende weken volop van genieten!”

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors