Nieuws

Uitslag 19e Twentse Verlichte Carnavalsoptocht

18-02-2023

De uitslag van de 19e editie van de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht 

Uitslag                   
19e Twentse Verlichte Carnavalsoptocht            
                   
    Grote Praalwagens              
1   D.K.W. Vasse Wij houden van Holland        
2   C.V. de Venfluiters De Venfluiters als kikkerprins op pad      
3   De Kroegtijgers Carnaval is topsport          
4   De Sjikke Bökke 2 jaar waren wij met cv de klos, nu transporteren wij erop los  
5   CV Mander Boeren en burgers vertrekken, na 44jaar gaan we Australië ontdekken
                   
    Kleine Praalwagens              
1   Hezingen/Hooidijk Medicijnman opgelet, carnaval hef oons besmet    
2   CV Ketel Wij b(r)ouwen een feestje        
3   De Grensdrieters Het stikstofbeleid is dit jaar de klos, Grensdrieters bouwen er op los!
4   De Dwarskiekers Corona en vogelgriep snoert ons niet de mond na 11 jaar ...  
5   CV Noord PRoost Met genoeg snoep op de wagen komen wij door toffe(e) carnavalsdagen
                   
    Grote Loopgroepen              
1   De Wietkiekers Noa 2 joar vertraging löp ’t weer as ne trein!    
2   D.K.W. Vasse Wij houden van Holland        
3   De Dwarskiekers Corona en vogelgriep snoert ons niet de mond na 11 jaar...   
4   De Kroegtijgers Carnaval is topsport          
5   De Wir-War Na twee jaar carnaval met een kater voelt de WirWar zich nu als...
                   
    Kleine Loopgroepen              
1   Majoba Schonebeek Feest in de tent        
2   De Grensdrieters Het stikstofbeleid is dit jaar de klos
3   De Haarboertjes Door hoge inflatie gaat het FOUT, de Haarboertjes op zoek naar goud

Lees verder voor de volledige uitslag.

Carnavalsland drie jaar langer hoofdsponsor

16-02-2023

Al sinds oktober 2009 vertolkt Carnavalsland uit Borne de rol van hoofdsponsor voor de Twentse Verlichte Carnavals Optocht (TVCO). Onlangs verlengde het in feestartikelen en feestkleding gespecialiseerde bedrijf het contract voor opnieuw drie jaar.

Voor directeur Joa Korf was dit een logische keuze: “Voor ons is het heel simpel. We zijn altijd heel druk met carnaval. Daarom vinden we dat we ook iets terug moeten doen. Het is geven en nemen.”

TVCO-penningmeester Paul Koopman ziet het weer helemaal zitten

16-02-2023

“Ik verwacht dat er meer bezoekers naar de Twentse Verlichte Carnavals Optocht komen dan de laatste keer, in 2020. Dat is ook wel logisch, want we hebben er allemaal weer zin in. Carnaval, en de verlichte optocht in het bijzonder, is een traditie waaraan twee jaar corona beslist geen einde aan kan maken, integendeel.” Aldus Paul Koopman, penningmeester van de organiserende Stichting T.V.C.O.

CV De Pin’n: de oudste carnavalsvereniging van de gemeente Tubbergen

16-02-2023

In 2020 was het thema van CV De Pin’n ‘Doar zit muziek in’. De twee jaar daarna zat er helaas weinig muziek meer in, maar nu barst carnaval weer op alle fronten los. Om die reden heeft de Reutumse vereniging gekozen voor het thema ‘’n droad oppakk’n’ “En dat doen we met z’n allen, iedereen samen,” zegt voorzitter Chiel Mensink.

Supertrots als alle pakken klaar zijn

16-02-2023

Walter Oude Vrielink van CV De Wirwar: “Supertrots als alle pakken klaar zijn”

CV De Wirwar, de Tubbergse carnavalsvereniging die is opgericht in 2009 en momenteel zo’n negentig leden telt, doet in de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht mee in de categorie Grote Loopgroepen. “Met zeventig mensen in prachtige pakken hopen we weer indruk te maken op het publiek en de jury,” zegt Walter Oude Vrielink, die - naast zijn werk als transportplanner bij de firma Heisterkamp - de ideeëncommissie van zo’n zeven à acht personen aanstuurt.

Mannus Sand van CV Ketel wil wel weer een feestje b(r)ouwen

16-02-2023

“In 2013 heb ik samen met een stel kameraden CV Ketel in Geesteren opgericht,” zegt Mannus Sand, die onder andere verantwoordelijk is voor de pr en de inschrijvingen. “We begonnen met een kleine wagen, maar gaandeweg werd het bouwen steeds serieuzer. In 2015 deden we voor het eerst mee met de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in de categorie Kleine Praalwagens en in 2020 werden we tweede. Dit jaar doen we voor de zevende keer mee en we gaan zeker weer voor een topklassering. Daarnaast hebben we een grote loopgroep van 85 leden.”

Lean en Floor aan het roer bij CV De Fortburgers

16-02-2023

Bij De Tubbergse carnavalsvereniging CV De Fortburgers is dit jaar de 24-jarige Lean  Braakhuis Vorstin Bleumke en de 22-jarige Floor Nijhuis is de Jonkvrouw. Twee jonge vrouwen dus die deze carnavalsperiode het gezicht vormen van  hun vereniging. Dat is bijzonder, want meestal gaat het om een mannelijke Prins Carnaval met een mannelijke adjudant. “Dat klopt,” zegt Lean, “maar bij De Fortburgers kan dat, want of je nou man of vrouw bent, dat maakt niks uit, iedereen is gelijk.”

En er is licht!

12-02-2023

 

Hoeveel voorwoorden in de diverse carnavalsbladen van verenigingen zullen dit keer ingaan op de coronaperiode die achter ons ligt? Heel veel, schatten wij in. Feitelijk komen we uit een donkere periode met de laatste twee carnavalsedities. Daarbij niet het grote lichtspektakel op de vrijdagavond in het carnavalsweekend door de straten van Tubbergen. En logisch dat hier dan woorden aan gewijd worden. Maar er komt licht!

Dit jaar komen we met iets nieuws!

12-02-2023

Jelle Hendriks, voorzitter CV De Venfluiters: “Dit jaar komen we met iets écht unieks”
“Eindelijk… carnaval, het kan weer! En dus ook de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht, die bij al onze leden volop leeft.” Enthousiaste woorden van Jelle Hendriks, voorzitter van CV De Venfluiters in Manderveen.

Programma optocht 2023 is bekend

12-02-2023

Saamhorigheid staat voorop

12-02-2023

Tom Braakhuis, voorzitter CV Mander: “Saamhorigheid staat voorop”

Als kleine jongen was Tom Braakhuis, in het dagelijks leven actief in zijn eenmanszaak op het gebied van installatietechniek, al betrokken bij CV Mander. In 2021 werd hij voorzitter. “Opstarten tijdens corona was wel lastig, maar nu gaat alles zoals het zou moeten,” zegt Tom. “En de pandemie heeft ons ook geen schade berokkend. Sterker nog, we zijn gegroeid met onder anderen twintig jeugdleden. En de afgelopen twee jaar heeft iedereen zich voor zover mogelijk nuttig gemaakt, zoals met de verbouwing van de loods. En voor alles geldt, ook tijdens die lastige periode: de saamhorigheid staat voorop”

De Column van Schaepman

12-02-2023

Pfff. Al weer hetzelfde uitzicht als gisteren. Op zich heb ik het hier wel een keertje gezien. Dit plekje bovenop de es is natuurlijk fantastisch. Maar na zoveel jaren zou een ander plekkie, voor mij als standbeeld, ook wel een keertje leuk zijn. Midden op dat grote plein in het centrum van Tubbergen bijvoorbeeld! Daar is tenminste nog eens wat te doen. Als er geen evenement is, dan zijn ze wel met het plein zelf bezig. En dus te zien. Mooi tussen de gekleurde, glazen bloembakken en naast die glazen boom. Daar zou ik dan als de heer Schaepman, als nieuw Hoofd Afdeling Sfeerbeheer, mooi tussen kunnen staan.

We gaan weer volop genieten

12-02-2023

“We zijn met onze leden de laatste weken in volle vaart bezig om de laatste hand te leggen aan onze grote praalwagen,” zegt Sam Eerdman. Als bestuurslid zit hij in de krant- en de sponsorcommissie. Ook is hij verantwoordelijk voor de pr en af en toe is hij in de bouwloods aanwezig..

We gaan opnieuw voor de eerste plaats

12-02-2023

Sinds dit jaar is Martijn Oude Lenferink voorzitter van CV De Vondelstraat in Tubbergen. Er is veel werk aan de winkel. Niet alleen op dit moment, met de voorbereiding op de verschillende optochten, maar ook met het weer uitbouwen van de vereniging. “Het ledental is in de coronaperiode teruggelopen naar zo’n veertig. We willen dat aantal weer richting de zestig zien te krijgen. Dat gaat wel lukken, want we vormen een hechte groep waar mensen graag lid van worden. En we zien nu al weer nieuwe aanmeldingen.”

Voor De Dubbelkiekers een ‘carnaval-anders’

12-02-2023

Eindelijk, ook CV De Dubbelkiekers kan zich weer als sleuteldorp van de Gemeente Tubbergen presenteren. CV De Dubbelkiekers doet het zoals gebruikelijk toch net weer even anders dan voorgaande jaren.

De Twentse Verlichte Carnavalsoptocht van 2020 helemaal terugkijken?

24-02-2022Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors