Carnavalsland drie jaar langer hoofdsponsor

geplaatst op: 16-02-2023

Al sinds oktober 2009 vertolkt Carnavalsland uit Borne de rol van hoofdsponsor voor de Twentse Verlichte Carnavals Optocht (TVCO). Onlangs verlengde het in feestartikelen en feestkleding gespecialiseerde bedrijf het contract voor opnieuw drie jaar.

Voor directeur Joa Korf was dit een logische keuze: “Voor ons is het heel simpel. We zijn altijd heel druk met carnaval. Daarom vinden we dat we ook iets terug moeten doen. Het is geven en nemen.”

Op 11 november 2005 breidde Carnavalsland zijn assortiment uit met specifiek op het ‘Feest der Zotten’ gerichte producten. Het idee ontstond op de roemruchte speelgoedbeurs in het Duitse Nürnberg. “Mijn ouders verkochten poppenkleding, maar daar zat al een tijdje wat de klad in. Op die beurs hadden we helemaal niets te doen. De ene standhouder sliep en de ander legde een briefje in zijn kraam met de mededeling dat ze hem konden bellen als ze hem nodig hadden. Maar ik kwam in de carnavalshal terecht en daar zat wel veel schwung in. Toen kreeg ik het idee om het stille seizoen na Sinterklaas met een handeltje in carnavalsspullen te beginnen als opvulling van die rustige periode. Zeg maar als een extra poot onder de tafel. En vanaf toen ging het hard, sinds 2014 zitten we op de huidige plek in Borne en beschikken we over 3300 vierkante meter ruimte. Je kunt zeggen dat het een beetje uit de klauwen groeit.”

Tegenwoordig kan Carnavalsland voorzien in artikelen voor welk feestje dan ook. “De opkomst van foute party’s, Oktoberfeesten, De Toppers en Halloween hebben ons een enorme boost gegeven. Maar carnaval is de hoofdmoot, zo’n vijftig tot zestig procent. Door corona hebben we wel twee heel slechte jaren gehad. We zijn dan ook ongelooflijk blij dat we eindelijk weer carnaval mogen vieren. Dat merken we ook de verkoop. Het is al een tijd idioot druk. Mensen zijn er veel eerder mee bezig dan anders. Het geeft aan hoe graag we weer willen met ons allen.”

Joa Korf tot slot: “Carnaval is de leukste periode van het jaar. Dan is het altijd super gezellig. En hoe druk ook we het ook hebben, als het kan sla ik de optochten van Tubbergen, Oldenzaal en Borne nooit over.”

Joa Korf tussen de volle rekken met feestkleding: “Je kunt bij ons terecht voor elke party, maar carnaval blijft de hoofdmoot.”

Carnavalsland
Hofstraat 3
7622 LL Borne
Telefoon 074 - 26 70 5 04

www.carnavalsland.nl
 

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors