TVCO-penningmeester Paul Koopman ziet het weer helemaal zitten

geplaatst op: 16-02-2023

“Ik verwacht dat er meer bezoekers naar de Twentse Verlichte Carnavals Optocht komen dan de laatste keer, in 2020. Dat is ook wel logisch, want we hebben er allemaal weer zin in. Carnaval, en de verlichte optocht in het bijzonder, is een traditie waaraan twee jaar corona beslist geen einde aan kan maken, integendeel.” Aldus Paul Koopman, penningmeester van de organiserende Stichting T.V.C.O.

Paul is in het dagelijks leven administrateur/controller. Dat verklaart zijn rol als penningmeester bij Stichting T.V.C.O. Naast die rol is hij tijdens de optocht dag-coördinator van het commandocentrum. Een dubbelfunctie dus. En de komende jaren wil Paul die twee functies graag blijven vervullen. “Zolang ik er toe in staat ben, ga ik ermee door. Het is leuk werk en ik weet dat ik hiermee een bijdrage lever aan een van de belangrijkste evenementen in de gemeente Tubbergen. Carnaval is een belangrijk sociaal gebeuren, dat van grote invloed is op de onderlinge betrokkenheid binnen de gemeente Tubbergen als geheel en ook binnen de verschillende kernen.”

De inkomsten die voortkomen uit betalende bezoekers bedragen ongeveer 40.000 euro. Daarnaast komt er substantieel geld in het laatje van sponsors, waarvan de meeste trouw elke editie hun bijdrage leveren, zoals hoofdsponsor Carnavalsland, die onlangs de overeenkomt voor drie jaar heeft verlengd. Paul: “Van de inkomsten gaat een gedeelte naar een buffer om de vaste kosten te dekken. Voor die vaste kosten - voor bijvoorbeeld hekwerk, verkeersregelaars, EHBO en beveiliging -  hebben we een post van ongeveer 20.000 euro. De rest is bestemd voor prijzengeld, dat onderverdeeld is in een vast gedeelte, bijvoorbeeld 2.100 euro voor de winnaar in de categorie grote praalwagens, plus een variabel gedeelte. Die prijzen keren we graag uit, omdat het bouwen van de wagens veel geld kost en zonder wagens is er geen verlichte optocht. Een logisch verhaal.”

Zijn er veranderingen tijdens de verlichte optocht vergeleken met voorgaande edities? Paul: ”Niet veel, we gaan op dezelfde manier verder. We hebben een draaiboek dat staat als een huis en waarom zou je dingen veranderen als alles goed is? Ook de route is hetzelfde als in 2020. Kortom, alles is onder controle, dus laat maar komen die optocht!

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors