Vrijdag 25 februari 2022

Carnavalsvereniging Hezingen Hooidijk kijkt uit naar het jubileumjaar

Carnavalsvereniging Hezingen Hooidijk kijkt uit naar het jubileumjaar

Het was al gauw bekend dat ook dit jaar de carnavalsoptochten geen doorgang konden vinden vanwege de coronamaatregelen. Toch heeft CVHH (Carnavalsvereniging Hezingen Hooidijk) de afgelopen tijd niet stilgezeten. ‘Samen de schouders eronder’ was het motto van velen. Er is een wagen met bijbehorende pakken ingekocht en hier is al veel tijd aan besteed. Iedere maandagavond en zaterdagmiddag wordt er door de leden gewerkt aan de wagen en alles daaromheen. Dit alles gebeurt uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen. ‘Het glas is niet halfleeg, maar halfvol’ is een mooie uitdrukking die hierbij past. Wat nu af is, hoeft volgend jaar waarschijnlijk niet meer. Ze kunnen dan over een jaar - als alles, hopelijk en eindelijk - weer mag, voor de volle honderd procent met elkaar knallen en er een geweldig carnavalsfeest van maken.

Voor de kinderen die lid zijn, wordt dit voorjaar nog weer een kindermiddag georganiseerd. Tijdens deze middag staat het carnavalsfeest centraal. De kinderen kunnen zich onder andere laten schminken en beziggaan met de wagen. “De jeugd heeft de toekomst en daarom vindt CVHH het, helemaal in een tijd als deze, extra belangrijk om veel aandacht te schenken aan de jongere garde,” aldus voorzitter Mark Rikhof. Tevens organiseert Carnavalsvereniging de Spekscheeters uit Vasse op zondag 20 februari een carnavalswandeling die ook bij de loods van CVHH langskomt. Wandelaars kunnen dan een kijkje nemen in deze loods, die zich op het erf van de familie Weersink bevindt.

CVHH hoopt dat dit jaar een opmaat wordt naar het 44-jarige jubileum van 2023. Aan de leden zal het niet liggen; zij hebben er ontzettend veel zin in en kijken dan ook met veel plezier uit naar volgend jaar. Dat jaar wordt compleet, met verschillende optochten, diverse buurtgala’s en ons eigen ‘beroemde’ Kleintje Gala!

 

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors