Vrijdag 25 februari 2022

CV De Dwarskiekers: de binding met elkaar behouden

CV De Dwarskiekers: de binding met elkaar behouden

Een gezellige carnavalsvereniging met haar roots in de wijk ‘Nieuwbouw’ in Harbrinkhoek. In de basis vooral met jonge gezinnen, maar met steeds meer aanwas van jongeren en begeleiding van ‘ervaringsdeskundigen’. We hebben het over die ene vereniging met die mooie pakken en waar niets moet en alles mag: CV De Dwarskiekers uit Harbrinkhoek.

De afgelopen twee ‘coronajaren’ stonden vooral in het teken van de betrokkenheid om leden te behouden. Met veel enthousiasme hebben een aantal jeugdleden daarom achtereenvolgend een online pubquiz, een muziekbingo en een escaperoom georganiseerd. Zowel de inhoud als de technische uitvoering van deze avonden was steeds van hoge kwaliteit. Ook aan de innerlijke mens werd gedacht door bij iedereen steeds een grote tas vol eten en drinken langs te brengen. Dat De Dwarskiekers een echte familievereniging is, blijkt wel uit het feit dat voorafgaand aan iedere avond een variant voor de ‘kleinste Dwarskiekertjes’ werd georganiseerd. Op deze manier konden ook zij blijven lachen, zingen en dansen, ware het voor de televisie…    

En toen, na de feestmiddag (en feestavond) in september, stonden alle lichten op groen, ze konden weer! De pakken werden uit de stelling gehaald, de knutselavonden werden weer gehouden, er werd een begin gemaakt met de wagen en alles schoot mooi op! Maar toen kwamen, om toch maar in carnavalstermen te blijven, de clowns uit Den Haag met de mededeling: ‘We gaan weer op slot…’ Doordat iedereen tot op het bot gemotiveerd was, kwam deze klap tweemaal zo hard aan.

Maar toch heeft deze periode ook mooie dingen gebracht. Met oog voor de op dat moment geldende maatregelen is de muziekwagen helemaal opgeknapt en voorzien van de voor hen zo kenmerkende ‘Dwarskiekers-gele’ kleur. De jaarlijkse oliebollenactie werd een deur-tot-deur-verkoop; mede hierdoor zijn er nog nooit zo veel appelbeignets, kniepertjes (door de jongste leden gebakken) en oliebollen verkocht. Er worden slipjassen aangeschaft en de pakken voor de loopgroepen zijn, mede door de extra tijd, opnieuw van zeer hoog niveau.

De Dwarskiekers gaan ervoor om dit carnavalsjaar de binding met elkaar te behouden door gezellige avonden en leuke activiteiten te blijven organiseren. Daarnaast bouwen en knutselen ze door om volgend jaar, hun uitgestelde jubileumjaar, weer fantastisch voor de dag te komen! 

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors