Vrijdag 25 februari 2022

CV Mander: het negatieve ombuigen naar het positieve

CV Mander: het negatieve ombuigen naar het positieve

Moeten we nu positief of negatief zijn? Dat is een vraag die al twee jaar lang onze gemoederen bezighoudt. In de vorm van ‘is het glas halfvol of is het glas halfleeg’ zullen we het maar op positief houden. Maar in de vorm van covid is het negatief wat de boventoon zal voeren. Covid heeft ons leven en sociale gebeuren de laatste jaren drastisch veranderd. Dingen die in het verleden de normaalste zaak van de wereld waren zijn nu ineens ‘a pain in the ass’.

Voor onze vereniging betekent dit uiteindelijk een tweede jaar op rij geen optochten. Geen optocht is geen wagen. Geen wagen betekent niet bouwen en verlichten. Niet bouwen en verlichten betekent geen gezelligheid in de bouwloods. Geen gezelligheid betekent geen motivatie. Allemaal negatieve uitwerkingen die voortkomen uit de coronapandemie die ons in de macht heeft. Telkens weer moeten we zoeken naar mogelijkheden die wel verantwoord zijn en die passen binnen de richtlijnen en regels van het RIVM; zoeken naar alternatieve werkzaamheden en activiteiten. Maar bovenal moeten we kijken of we met elkaar het glas halfvol kunnen houden. Het negatieve ombuigen naar het positieve. Bekijk het maar als een coronatest. Een negatieve uitslag is zo slecht nog niet. Het tegenovergestelde zelfs: positief! Bouwen in de loods aan de wagen kon dan weliswaar niet doorgaan, maar het gaf wel de mogelijkheid om met een klein groepje mensen een nieuwe entree met keuken en toiletgroep te realiseren. Is dat nou niet positief? En wat hadden we ineens veel extra tijd over voor onze eigen familie en ons gezin. Een voor een avondje extra vrije tijd voor een blokje om. We hadden hierbij geen last van covid, maar werden juist Co-Fit.

Johan Cruijff had ooit een welbekende uitspraak: ‘elk nadeel heb z’n voordeel’. Laten we deze gedachte dan ook maar als bouwvereniging vast blijven houden. Drie jaar achtereen in het bezit van het bekende rode lampje betekent uiteindelijk dat je hem mag houden. Laat het nou zo zijn dat CV Mander hem al voor het derde jaar achtereen moet afstoffen sinds de overwinning van de koningsklasse in 2020. En laat het voor de TVCO ‘a pain in the ass zijn’ wat ze hiermee moeten. Wij gaan ervan uit dat ze het negatieve ombuigen naar het positieve en dat dit lampje de vaste opstelplaats in Mander behoudt. En, om maar in de termen van Johan Cruijff te blijven, ‘elk nadeel heb z’n voordeel’: dit biedt de TVCO de mogelijkheid om een stap richting verduurzaming te nemen en het nieuwe lampje te voorzien van energiezuinige LED-verlichting die voor de aankomende jaren weer een lichtpuntje in de duisternis zal zijn. Want een ouderwetse gloeilamp is zó 2019.

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors