Vrijdag 25 februari 2022

De lampen blijven ook dit jaar nog uit!

De lampen blijven ook dit jaar nog uit!

Na de zomervakantie van 2021 waren we nog redelijk positief over het verloop en doorgaan van alle activiteiten in het carnavalsseizoen 2021 en 2022. De commissie die de nieuwe hoogheden aanzoekt, was al op pad geweest en had richting ons al witte rook laten zien. Er waren nieuwe hoogheden gevonden die ons in het carnavalsgedruis voor zouden gaan. Met misschien in ons achterhoofd een heel klein stemmetje die af en toe ‘let op, Corona’ riep.

Gaandeweg naar het einde van het jaar begon het vermoeden te groeien dat het wel weer een carnavalsjaar kon worden waarbij niet alle activiteiten door konden gaan. Op 12 november zaten we als bestuur met de aanzoek- en opkomstcommissie bij het Oale Roadhoes bij elkaar om live de persconferentie te volgen. Wat zou deze ons brengen? Op dat moment was de opkomst van de jeugdhoogheden bij café De Kroeg al begonnen. Nadat de afgekondigde maatregelen/beperkingen duidelijk waren, werd er snel direct koortsachtig met ons overlegd en uiteraard ook met de op dat moment nog onbekende hoogheden. Het niet bekend maken van de hoogheden was al snel geen optie. Mede omdat we dan wel jeugd-hoogheden hadden en geen senior-hoogheden. Ook de hoogheden zelf hadden de sterke wens om bekend gemaakt te worden.

Dus binnen alle maatregelen zijn op 12 november Jeugdprins Koen en Jeugdadjudant Hidde met zijn hofdame Danique bekend geworden. Op zaterdag 13 november zijn Prins Chiel en Adjudant Tijmen met de hofdames Sanne en Patty bekend gemaakt. En we zijn als vereniging blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

Waar we natuurlijk minder blij van worden, is het feit dat er geen grootschalige activiteiten gaan plaatsvinden. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor ons als vereniging, maar zeer zeker ook voor de hoogheden. Zij zagen zichzelf al op hun prinsenwagens staan om het grootste lichtspektakel van Twente aan hen voorbij te zien trekken. Ook voor alle betrokkenen bij de Stichting Twentse Verlichte Carnavals Optocht was het natuurlijk een aderlating om het evenement af te gelasten. Respect voor hun tijdige maar moedige beslissing en het op tijd informeren van de deelnemers.

De lampen blijven uit dit jaar. Toch schijnt er in de verte een licht. Is dat het schijnsel van de inmiddels felbegeerde wisselbokaal van de Verlichte Optocht? Of is dat het licht dat we allemaal, als carnavalsvierders, willen zien aan het einde van deze ellendige Corona-tunnel. Hoe en wat het ook is, we vertrouwen er op dat tijdens het volgende seizoen de lampen weer aan kunnen en in alle glorie de straten van Tubbergen verlichten!

Nu eerst vooral gezond blijven en vier carnaval op een gepaste wijze. Alaaf!

Het bestuur van de Schaop’nböll’kes Tubbergen.

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors