Vrijdag 25 februari 2022

Oranjewijk Tubbergen is en blijft positief

Oranjewijk Tubbergen is en blijft positief

Tijdens het schrijven van dit stuk is reeds bekend dat het carnaval voor het seizoen 2021-2022 niet meer doorgaat. Vorig seizoen was dit helaas ook al het geval. Maar hoe ga je als carnavalsvereniging om met deze dilemma’s?

Medio 2021 zag het er allemaal zo positief uit. Horeca, winkels, theater… alles was open en van de mondkapjes waren we gelukkig al een hele tijd weer af. En dan begint het kort na de zomerperiode als carnavalsvereniging al weer snel te kriebelen. De eerste stappen voor het komende carnaval worden dan al weer uitgezet. Want in een paar maanden moet er weer een praalwagen worden gebouwd voor de diverse optochten. De eerste schetsen voor de nieuwe praalwagen worden op papier gezet en er wordt gezocht naar een passend thema. In onze hal wordt er plek gecreëerd om te starten met het bouwen van de carnavalswagen.

Dit is hoe het normaal gesproken in de aanloop naar het komende carnavalsseizoen gaat. Maar corona zorgde eind 2021 wederom voor onzekerheid. Van oktober tot medio december zat iedereen in een afwachtende fase. Gaat het wel of niet door? En als het doorgaat, in welke vorm gaat het dan door? Gaan de optochten door, kunnen er tentfeesten worden gehouden?

Onduidelijkheid is dodelijk. Voor de Oranjewijk, die al ruim veertig jaar praalwagens bouwt en die in de hoogste regionen meedoet, is het ook lastig. Net zoals voor alle carnavalsverenigingen en wagenbouwers. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De Oranjewijk is fanatiek. En dat is onze vaste kern van wagenbouwers ook. Binnen de regels van wat mag en kan, wordt er door de wagenbouwers van de Oranjewijk in onze eigen hal toch gebouwd aan de praalwagen. Natuurlijk willen we in 2022 gaan knallen. Helemaal omdat we vorig jaar een heel carnavalsseizoen hebben moeten missen. De animo om toch weer te gaan bouwen is groter dan de onzekerheid. En als in december 2021 definitief duidelijk wordt dat er voor het komende seizoen géén optochten zullen zijn, dan heerst er kort een gevoel van deceptie. Maar wij zijn de Oranjewijk. Wij zijn en blijven positief. Wij blijven niet hangen in beperkingen maar wij blijven denken in mogelijkheden. Carnaval is van alle tijden. Kan het (helaas) dit jaar nog niet, dan toch zeker wel weer volgend jaar… en de Oranjewijk is er dan zeker weer bij!

 

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors