Vrijdag 25 februari 2022

Sponsor en vrijwilliger Gerard Hams heeft het stokje overgedragen

Sponsor en vrijwilliger Gerard Hams heeft het stokje overgedragen

“Het is mooi geweest, ik geniet nu van mijn pensioen genieten.” Aldus Gerard Hams, die vanaf het begin lid was van de Optochtcommissie van de TVCO. Met overgave en plezier, maar vorig jaar besloot hij toch om deze activiteit neer te leggen.

“Op een gegeven moment weet je dat je taak er op zit. Van de twintig mensen die in het begin de commissie vormden, ben ik er nu als laatste uitgestapt. Jongere mensen hebben onze taken overgenomen en zo hoort dat ook te gaan. Ik moet er wel bij zeggen dat de lol er een beetje af begon te gaan. Dat komt door de steeds strengere eisen met betrekking tot bijvoorbeeld veiligheid, maar de motivatie is ook weggezakt door het twee keer niet doorgaan vanwege corona. Je mist daardoor de band met de andere leden van de commissie en de bouwers van de wagens.”

Hij constateert ook dat het door corona moeilijk is om mensen gemotiveerd te houden. “Het is frustrerend dat de optocht niet door gaat. En ik snap dat het lastig is om in deze tijd nieuwe mensen aan de TVCO te binden. Maar ik ben zeker niet pessimistisch over de toekomst. Laten we ervanuit gaan dat volgende jaar de verlichte optocht in volle glorie door kan gaan. Ik merk bij de carnavalsverenigingen dat die er ook zo in staan. In de tussentijd organiseren ze nog genoeg activiteiten om de onderlinge band sterk te houden. En dan weet ik zeker dat het plezier weer volop aanwezig zal zijn.” Zoals hij zelf ook plezier beleefd heeft als vrijwilliger. “Het was een mooie periode. Er zijn prachtige momenten om aan terug te denken, met name het samenzijn op de vrijdag van de optocht. Dat zijn dierbare momenten.”

Gerard Hams is de oprichter van het gelijknamige interieurbedrijf in Tubbergen. Als volleerd meubelmaker - vanaf 1969 - begon hij met zijn bedrijf in 1988. Van meet af heeft hij de TVCO gesponsord en zijn zoons Frank en Robert, aan wie hij ook dat stokje heeft overgedragen, doen dat nu ook nog. Deels door een financiële bijdrage, deels door materiaal en opslagruimte ter beschikking te stellen. “De sponsoring is zeker goed voor ons bedrijf, we hebben er mooie klanten aan over gehouden. Maar belangrijker is dat we, samen met andere sponsors, de TVCO in de benen hebben kunnen krijgen en al die jaren in stand hebben kunnen houden. We doen het voor de gemeenschap, vanuit noaberschop.”        

 

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors