Vrijdag 25 februari 2022

Vrijwilliger Rob Masselink: Carnaval zit in mijn DNA”

De 47-jarige Rob Masselink is geboren en getogen in Tubbergen en woont daar ook met zijn vrouw en twee kinderen. Er zou wel een heel dringende reden moeten zijn om hem uit deze gemeente weg te krijgen. “Tubbergen is echt mijn thuis. Ik voel daarom ook een sterke sociale betrokkenheid.”

Het enige wat Rob niet (meer) aan Tubbergen bindt is zijn werk. Na 23 jaar werkzaam te zijn geweest voor Cletas Dak- en Wandbeplatingen in Tubbergen is hij sinds november 2020 als werkvoorbereider in dienst bij Safety Service in Oldenzaal, een bedrijf dat is gespecialiseerd in brandbeveiliging, “Dat is heel afwisselend werk,” zegt Rob, “en ik kom op de meest uiteenlopende plekken. Het is mooi om eraan mee te werken dat dat mensen in een veilige omgeving kunnen werken en wonen.”

Maar verder is het Tubbergen wat de klok slaat. Vooral op het gebied van sport is Rob actief. Zo is hij leider bij TVC ’28 en traint hij ook mee. “Om de sixpack in stand te houden,” verklaart hij met een glimlach. Ook houdt hij zich bezig met tennis. “Ik speel bij De Acehof en ben betrokken bij de organisatie van de Naoberkrachtcup. Om maar een paar dingen te noemen.”

En natuurlijk is er carnaval. Rob zit voor de TVCO in de sponsorcommissie en de technische commissie. “Wat de sponsorcommissie doet, spreekt voor zich. Namelijk ervoor zorgen dat we de Verlichte Optocht financieel mogelijk kunnen maken. Ik heb er zin in om, na alle corona-perikelen, hiervoor weer flink los te gaan. Het werk van de technische commissie is complexer. Bij de inspectie van de praalwagens komt veel kijken. Door de gemeente en de brandweer worden veel, terechte, eisen gesteld ten aanzien van bijvoorbeeld afmetingen, elektriciteit en verlichting. Hiervoor gaan we twee keer langs bij alle verenigingen tijdens de bouwfase van de praalwagens.”

“Carnaval zit in mijn DNA. Het is een gevoel dat diep in je kan kruipen. Carnaval gaat om gezelligheid, een gemeenschappelijk doel, saamhorigheid. Het mooiste is natuurlijk de optocht in combinatie met de feesten eromheen. Maar ook het gehele voortraject waarin je steeds meer naar die ene dag toeleeft, is echt genieten. En dat genieten geldt voor heel veel mensen. Ondanks dat corona een schaduw heeft geworpen, geloof ik er heilig in dat carnaval altijd zal blijven. Mensen hebben het gewoon nodig…”

 

 

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors