CV De Pin地: de oudste carnavalsvereniging van de gemeente Tubbergen

geplaatst op: 16-02-2023

 

In 2020 was het thema van CV De Pin’n ‘Doar zit muziek in’. De twee jaar daarna zat er helaas weinig muziek meer in, maar nu barst carnaval weer op alle fronten los. Om die reden heeft de Reutumse vereniging gekozen voor het thema ‘’n droad oppakk’n’ “En dat doen we met z’n allen, iedereen samen,” zegt voorzitter Chiel Mensink.

“Immers,” zo vervolgt Chiel, “wij vormen met onze ongeveer zeventig leden en zo’n honderd vrijwilligers echt een hechte groep. Zoals ook Reutum een hechte gemeenschap is. Iedereen kent elkaar en hier doen we alles samen. En bij iedereen zit ook het carnaval in het bloed. Daarom zijn we ook zo blij dat het eindelijk weer door kan gaan.”

CV De Pin’n is alleen actief met de optocht in Reutum op 18 februari. Via De Pin’n kan iedereen zich opgeven, in de gebruikelijke categorieën, van eenling tot grote wagen. Chiel: “Een groot deel van Reutum doet mee; daarom is dit de enige optocht met meer deelnemers dan bezoekers.” Daarnaast organiseert CV De Pin’n heel veel. “We hebben natuurlijk onze eigen bijeenkomsten, feesten en activiteiten, zoals de deelname van onze dansmariekes aan dansgardeconcours in Fleringen. Maar we zijn ook in de gemeenschap actief, zoals met het prinselijk bezoekuur aan de Eeshof en het Meulenhof, de worstverkoop, het schoolcarnaval op de Mariaschool en het Pin’nbal wat voor vele Reutumse kameradengroepen een ware reünie is.”

CV De Pin’n bestaat dit jaar 55 jaar en is daarmee de oudste vereniging in de gemeente Tubbergen. Chiel: “Dat hebben we 6 januari op grootse wijze gevierd in onze residentie Bays. Wat een prachtig feest was dat. En bij iedereen was het sentiment: op naar de 66.” Dus zal ook nog vaak de In(burger)ing plaatsvinden. “Dat vindt ook plaats in Bays en daarmee burgeren we de nieuwe hoogheden in voor het nieuwe carnavalsseizoen. Letterlijk, want ze worden geacht een burger te verorberen, eentje van twee kilo welteverstaan.”

En dan is er natuurlijk het gala. “Die vindt plaats op twee avonden, 16 en 17 februari. Dat is de reden dat veel jeugdigen uit Reutum net als leden van andere carnavalsverenigingen op de donderdag het gala bewonderen om vrijdag een bezoek af te leggen aan de verlichte optocht in Tubbergen.

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors