De Column van Schaepman

geplaatst op: 12-02-2023

Pfff. Al weer hetzelfde uitzicht als gisteren. Op zich heb ik het hier wel een keertje gezien. Dit plekje bovenop de es is natuurlijk fantastisch. Maar na zoveel jaren zou een ander plekkie, voor mij als standbeeld, ook wel een keertje leuk zijn. Midden op dat grote plein in het centrum van Tubbergen bijvoorbeeld! Daar is tenminste nog eens wat te doen. Als er geen evenement is, dan zijn ze wel met het plein zelf bezig. En dus te zien. Mooi tussen de gekleurde, glazen bloembakken en naast die glazen boom. Daar zou ik dan als de heer Schaepman, als nieuw Hoofd Afdeling Sfeerbeheer, mooi tussen kunnen staan.

Ik zou er een tandartspraktijk gaan beginnen als ik nu nog jong was. Of trauma-arts. Want op dat hobbel-de-bobbel plein gaan er zoveel onderuit met de fiets dat een handeltje in kunstgebitten, knieschijven en sleutelbenen wel zeer winstgevend zou zijn. Een mooie sokkel dus. Aan de rand van het Raadhuisplein. Dat lijkt me wel iets. Want het zag er laatst misschien niet uit, maar ik vond het wel fantastisch! Al dat oranje om me heen tijdens het WK voetbal! En dat was zekers geen heiligenschennis! Ik ben tenslotte ook maar een gewone man van het volk!

En dat kan dan mooi tijdens de carnaval. Want waarom zou ik, symbolisch dan, de sleutel niet aan de sleutelprins uit kunnen reiken? Gekleed met een mooie cape en natuurlijk een echte Tubbiger steek op mijn hoofd? En daarna volop in de slingers en met ieder jaar een ander pak! Net als dat kleine opdondertje Manneken Pis in Brussel? Dat menneke heeft een garderobe van meer dan 1.000  verschillende pakken! Nu is dat nu ook weer niet nodig, en met mijn calvinistische inborst vind dat ook erg overbodig, maar een stuk of 10 mooie pakken lijkt me wel wat. Zoals een boerenkiel met oogstdankdag. Iets met veel lampjes voor de verlichtte optocht. Een lederhosen tijdens het Oktubberfest. En een gitaar met een leren vest tijdens Rock Am Esch. Zoiets lijkt me fantastisch!

En als de omliggende dorpen ook een pak willen doneren voor tijdens een feest in hun dorp, dan verhoogd dat alleen maar de onderlinge verbroedering.  Want wat is er nu mis met een keer een  rood/geel shirt van STEVO over mijn brede schouders? Niets toch? Dat moet toch kunnen in 2023? Carnaval verbroedert.  Mensen die samen drinken en feestvieren, kunnen ook samen werken aan de toekomst. Carnaval in deze gemeente is niet voor niets het feest van de samenwerking, tussen alle dorpen en verenigingen!

Dus ik zie er naar uit. Mijn eerste carnavalsoptocht op het centrumplein van Tubbergen. Met cape en steek. Hopelijk gebeurt het ooit. En als het dan zou kunnen… Dan zou ik voor elke carnavalsvereniging die langs komt, na een driewerf alaaf, mijn steek afnemen.

Alaaf!

Schaepman

 

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors