En er is licht!

geplaatst op: 12-02-2023

Hoeveel voorwoorden in de diverse carnavalsbladen van verenigingen zullen dit keer ingaan op de coronaperiode die achter ons ligt? Heel veel, schatten wij in. Feitelijk komen we uit een donkere periode met de laatste twee carnavalsedities. Daarbij niet het grote lichtspektakel op de vrijdagavond in het carnavalsweekend door de straten van Tubbergen. En logisch dat hier dan woorden aan gewijd worden. Maar er komt licht!

In eerste instantie hadden we met de app ChatGPT dit voorwoord willen laten schrijven. Maar hoe kan een robot/computer nu de emotie van een ‘verlicht’ carnaval in woorden vervatten? Een emotie als “yes, het kan en mag weer!” of de emotie van het kippenvel als je het grootste lichtspektakel van Twente door de straten van Tubbergen ziet schuifelen. Daarbij wetende hoeveel moeite, zweet, inzet, uren en de benodigde financiële middelen het heeft gekost om dit spektakel op straat te krijgen. Dat geldt niet alleen voor de bouwers en deelnemers maar ook voor de organisatie van Twentse Verlichte Carnavalsoptocht en de vele vrijwilligers die daarbij betrokken zijn. Eigenlijk zou het een schande zijn om een dergelijk voorwoord te laten schrijven door een technisch ding dat alleen maar kan denken in eentjes en nullen. Bij deze alvast onze analoge waardering voor alle inzet van iedereen die heeft bijgedragen aan de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht 2023!

Ook wij als carnavalsvereniging hebben geïnvesteerd in onze prinsenwagen. Daar hadden we dan ook mooi tijd voor de laatste twee jaren. Onze prinsenwagen is door onze bouwcommissie geheel vernieuwd. Daarbij hebben de prinsenwagen meteen voorzien van allerlei lichteffecten. De technische leden hebben zich echt uitgeleefd. Als er een categorie voor de mooist verlichte prinsenwagens zou bestaan, weten we zeker dat we de eerste prijs zouden binnenhalen. Chapeau voor onze bouwcommissie.

Onlangs hebben we deze prinsenwagen aangeboden aan Prins Chiel 1 en Adjudant Tijmen. We weten zeker dat ze straks samen met de hofdames Sanne en Patty trots boven op de prinsenwagen staan tijdens de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht.
Wij wensen iedereen een mooi ‘verlicht’ carnaval 2023 toe.

Het bestuur van c.v. De Schaop’nböll’kes

 

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors