Vrijdag 17 februari 2023

Mannus Sand van CV Ketel wil wel weer een feestje b(r)ouwen

Mannus Sand van CV Ketel wil wel weer een feestje b(r)ouwen

geplaatst op: 16-02-2023

“In 2013 heb ik samen met een stel kameraden CV Ketel in Geesteren opgericht,” zegt Mannus Sand, die onder andere verantwoordelijk is voor de pr en de inschrijvingen. “We begonnen met een kleine wagen, maar gaandeweg werd het bouwen steeds serieuzer. In 2015 deden we voor het eerst mee met de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in de categorie Kleine Praalwagens en in 2020 werden we tweede. Dit jaar doen we voor de zevende keer mee en we gaan zeker weer voor een topklassering. Daarnaast hebben we een grote loopgroep van 85 leden.”

Voor zowel de praalwagen als de loopgroep is het thema dit jaar ‘Wij b(r)ouwen een feestje’. “Het wordt nu ook wel weer tijd voor een mooi feestje,” zegt Mannus, in het dagelijks leven werkzaam als service engineer bij DGS Processing Solutions. “En ook tijdens de voorbereidingen zie je dat er feest in de brouwerij komt. Ik moet er wel bij zeggen dat het opstarten dit keer lastiger was dan in andere jaren. Je zag dat de routine er uit was, de leden moesten er echt weer inkomen. De bouw van de wagen kwam daardoor ook langzamer op gang. Dat betekende ook dat er tijdens de Kijkdag in het derde weekend van december, nog niet veel van de wagen te zien viel. Mannus: “Dat klopt, veel meer dan een onderstel was het nog niet. Maar hoofdzaak was dat we een leuk feest hebben gehad en dat je zag dat iedereen er weer zin in heeft.”

CV Ketel heeft, uitzonderlijk genoeg, geen betalende sponsors. “Met de inkomsten uit contributie en uit de kantine kunnen we het allemaal redden.” De vereniging telt op dit moment 101 leden. “Dat is één meer dan het maximum van 100 waartoe we destijds hebben besloten. Over de vraag of we vanaf nu meer leden zullen toelaten, twijfelen we. Enerzijds wil je belangstellenden niet weigeren, anderzijds willen we niet dat het onderlinge contact verwatert. Het karakter van een vriendengroep mag niet verloren gaan. CV Ketel doet mee met de optochten in Langeveen, Albergen, de verlichte in Tubbergen en Geesteren. “En dan hebben we een mooi weekje achter de rug met veel bier en vet eten. Maar daarna gaan we flink vasten,” besluit Mannus lachend.

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors