Saamhorigheid staat voorop

geplaatst op: 12-02-2023

Als kleine jongen was Tom Braakhuis, in het dagelijks leven actief in zijn eenmanszaak op het gebied van installatietechniek, al betrokken bij CV Mander. In 2021 werd hij voorzitter. “Opstarten tijdens corona was wel lastig, maar nu gaat alles zoals het zou moeten,” zegt Tom. “En de pandemie heeft ons ook geen schade berokkend. Sterker nog, we zijn gegroeid met onder anderen twintig jeugdleden. En de afgelopen twee jaar heeft iedereen zich voor zover mogelijk nuttig gemaakt, zoals met de verbouwing van de loods. En voor alles geldt, ook tijdens die lastige periode: de saamhorigheid staat voorop”

CV Mander telt nu zo’n 175 leden en het is een echte buurtvereniging. Tom: “We proberen alle leden belangrijk te maken en iedereen te laten doen waar hij of zij goed in is en zin in heeft. Dat geldt voor de volwassenen maar zeker ook voor de ongeveer 65 jeugdleden; die doen met groot enthousiasme en plezier volop mee en dat is prachtig om mee te maken.”

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober vierde CV Mander haar 44-jarig bestaan als carnavalsvereniging. Niet in hun residentie, want die hebben ze niet, maar in een grote feesttent in de wei aan de Manderseweg. Tom: “Op zaterdag was het feest voor onze eigen leden, omringende verenigingen en iedereen die CV Mander een warm hart toedraagt. Zondagmiddag hebben we het jubileum gevierd met alleen onze eigen (oud-)leden met uiteraard veel aandacht voor de jeugd en de ouderen. Ik denk dat ik namens iedereen kan zeggen dat dit jubileumweekend zeer geslaagd was. Dus op naar de 55!”

De groep is zeer gemotiveerd om er na de overwinning tijdens de laatste verlichte optocht in 2020 weer een succes van te maken. Tom: “We zijn heel goed bezig met de bouw van één grote praalwagen. Die wagen zal er prachtig uitzien, met heel veel mooie ledverlichting. Ook hebben we een nieuwe muziekkar gemaakt.” Met deze twee doet CV Mander mee aan de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht in Tubbergen en de optochten in Vasse, Geesteren, en op Rosenmontag, eveneens in Tubbergen. “En reken maar dat we willen meedoen voor de prijzen! En ja, ik heb er onmeunig veel zin in, ’t mot gebeur’n!”

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors