We gaan opnieuw voor de eerste plaats

geplaatst op: 12-02-2023

Martijn Oude Lenferink, voorzitter CV De Vondelstraat: “We gaan opnieuw voor de eerste plaats”

Sinds dit jaar is Martijn Oude Lenferink voorzitter van CV De Vondelstraat in Tubbergen. Er is veel werk aan de winkel. Niet alleen op dit moment, met de voorbereiding op de verschillende optochten, maar ook met het weer uitbouwen van de vereniging. “Het ledental is in de coronaperiode teruggelopen naar zo’n veertig. We willen dat aantal weer richting de zestig zien te krijgen. Dat gaat wel lukken, want we vormen een hechte groep waar mensen graag lid van worden. En we zien nu al weer nieuwe aanmeldingen.”

“Gemoedelijkheid, gezelligheid en saamhorigheid zijn heel belangrijk,” zegt Martijn. Je kunt ons in dat opzicht wel vergelijken met De Vrienden van Amstel Live. Iedereen kent elkaar en nieuwe leden worden snel met open armen in de groep opgenomen.”

De vereniging heeft leden uit heel Tubbergen en daarbuiten, maar de oorsprong lig in de Vondelstraat. Op de elfde van de elfde 2000 richtten ‘een stel idioten’- zoals het op Facebook staat - de straatvereniging op, beginnend in een garagebox en op zolderkamers. Het motto was ‘drank en lol’ en dat is altijd zo gebleven. Oud voorzitter Rik Schrijver: “Na elf jaar vond het eerste bestuur het welletjes en een aantal kinderen besloot het stokje van hen over te nemen.” De garagebox is vervangen door de hal van de metselbedrijf Gebr. Oude Breuil en de residentie is sinds drie jaar hotel Marcant.

CV De Vondelstraat doet mee in de categorie kleine wagens mee aan de optochten in Albergen, Geesteren en op Rosenmontag in Tubbergen. Tijdens de verlichte optocht zijn ze aanwezig met een loopgroep. “Met de wagen strijden we weer mee om de prijzen. We hopen net als in 2020 weer de eerste plaats te halen. Daar gaan we vol voor.”

En iedereen heeft er weer veel zin in. “Dat merk je bijvoorbeeld aan de sfeer en de inzet. En je ziet het aan de grote opkomst tijdens de voorbereidingen. De bouw van de wagen gaat gestaag en ook aan de pakken wordt hard gewerkt, met dank aan Inge Oude Breuil en de firma Momapack.”

Hoofdsponsor

Carnavalsland

A-Sponsors